Wie wij zijn

Welkom in de wereld van Quaak Potato!

Willem Quaak de trotse eigenaar van Akkerbouwbedrijf én Quaak Potato samen met vrouw Elvira en kinderen. Het bedrijf teelt verschillende soorten gewassen; suikerbieten, tuinbonen, tarwe, luzerne en uiteraard onze aardappelen met passie geteeld, verzorgd én geoogst niet alleen door Willem maar samen met het personeel; Leendert goedegeburen, Kees andriesse, Jan vroegop Zij hebben het net als Willem het hele jaar druk om de gewassen zo gezond mogelijk af te leveren bij de afnemers.

Het hele jaar het telen en verzorgen van onze gewassen voor onze verwerkers en afnemers, maar er is toch altijd een gewas waar het bedrijf een passie voor heeft namelijk de aardappelen.

Onze aardappelen, een bijzonder verhaal!

Wanneer de aardappelen met kisten of vrachtwagens bij Quaak Potato aankomen, worden deze direct verwerkt. De aardappelen gaan in de stortbak waarna het grove grond er afvalt. Daarna gaan de aardappelen de sorteerlijn in hier worden de aardappelen gesorteerd op gewenste maat, afhankelijk van de wensen van de klant. Na het sorteren worden de aardappelen gewogen van 5 tot 25 kilo, hierna worden de aardappelen in gewenste verpakking; jute óf polyester zak met of zonder bedrukking van het bedrijf verpakt. De aardappelen van Quaak Potato hebben een bestemmingen van binnenland tot buitenland ”Grenzenloos sterk in verpakkingswerk”De verpakkingslijn kan 25 ton per uur verwerken, de machine is optimaal afgesteld zodat er geen beschadigen aan aardappelen komen. En dat allemaal tegen een zeer concurrerende prijs

Wat wij doen

Suikerbieten
Aardappelen
Tarwe
Uien

1930
augustus 13

Terug naar 1930

Terug naar 1930

Achter drie generaties lang een passie voor de teelt en oogsten van uien, tarwe, tuinbonen, luzerne en uiteraard de aardappelen ligt een histories verhaal hoe dit ooit zo ontstaan is,  gaan we terug naar medio 1930 het dorpje Scherpenisse waar de eerste generatie (opa) Willem Quaak boerde op enkele hectare grond. Dit was te weinig om van te leven en werkte hij daarnaast bij de grasdrogerij in het dorp.

1968
juni 12

Overname bedrijf

Overname bedrijf

De tweede generatie Bram Quaak zag de in 1968 landbouw groeien en zag kansen om van het boeren te leven, dus werd er net buiten het dorp een nieuwe woning met schuur gebouwd. De enkele hectares die die Bram had overgenomen van het oude bedrijf was niet genoeg om van te leven dus werd er ook grond bij gekocht en gehuurd om een volledige boterham te kunnen verdienen samen met Maatje de vrouw van Bram, die ook graag meewerkte om het bedrijf te laten groeien.

1988
april 15

Investeringen

Investeringen

In de begin jaren werd er niet bezuinigd op nieuw materiaal, dus kwam er een Massey Ferguson 155 met 1 rijer om de vroege aardappelen machinaal te rooien, dit voor hogere capaciteit en betere kwaliteit doordat de aardappelen op de machine werd gesorteerd.

1994
januari 1

Maatschap Quaak

Maatschap Quaak

De 3de generatie 1994 gaf Willem aan graag veder te willen in het bedrijf en kwam in de maatschap samen met vader en moeder. De groei bleef in het bedrijf, zo kreeg de maatschap diverse keren de mogelijkheid om grond bij te kopen en bij te bouwen.

1995
februari 28

Investeringen

Investeringen

Ook het materiaal kon niet achterblijven zo deed de eerste John Deere tractor intreden op het bedrijf om in een werkgang 4 rijen te kunnen planten.

2003
juni 11

Hogere capaciteiten

Hogere capaciteiten

Willem zocht in 2003 een machine die de mogelijkheid had om hogere capaciteiten te behalen met sorteren, hij kocht een sorteermachine die dit kon, hierdoor kon Willem eigen maar ook andere partijen aardappelen sneller en nog schonere aardappelen aanleveren bij de klanten, dit betekende dat de rooi capaciteit verhoogd kan worden.

2008
juli 30

zelfrijdende Grimme rooier

zelfrijdende Grimme rooier

Zo kocht de maatschap in 2008 de eerste zelfrijdende Grimme rooier, deze machine kon de aardappelen schoner rooien zodat er weinig grond in de bewaring kwam.

2011
januari 1

Overname maatschap

Overname maatschap

 In januari 2011 traden de ouders van Willem uit het bedrijf, en was het aan Willem en Elvira om het bedrijf over te nemen.

2017
januari 30

De groei

De groei

De groei zit er tot heden nog steeds in vele kilo’s aardappelen die worden geteeld, gesorteerd én verpakt. Het verpakken van aardappelen waar we in oktober 2014 mee gestart zijn. De aardappelen is onze passie, en wat we samen zeker verder willen uitbreiden naar de toekomst.

Willem en Elvira Quaak.

maart 9

Op weg naar eigen transport

Op weg naar eigen transport

Gisteren is onze nieuwe van der Peet onderlosser thuis gekomen! Ontwerp bestickering door TrekkerTrekker.nl , bestickerd door Carrosserie Elenbaas

mei 31

Een zelfrijdende spuit

Een zelfrijdende spuit

Omdat het areaal aardappelen en diverse gewassen groeien was het nodig om een grotere spuit aan te schaffen.

augustus 4

De uienteelt

De uienteelt

Omdat onze uien areaal elk jaar groeit, heeft Willem Quaak besloten om vanaf dit jaar de uien zelf te gaan rooien met een eigen gekochte uien rooier. Volgend jaar zal er ook een uien zaaier worden aangeschaft.

augustus 30

Eigen uienlader

Eigen uienlader

Volgend jaar een eigen uienzaaier, dit jaar een eigen uien rooier en een uien lader. Een succesvol jaar voor Quaak BV!

september 6

Nieuwe aardappelrooier

Nieuwe aardappelrooier

Vandaag hebben wij weer genoten van onze nieuwe Grimme Varitron 270, en mogen wij tijdelijk rooien met 2 Grimme Varitron 270’s

2018
februari 18

Eigen aardappel transport

Eigen aardappel transport

Eigen aardappel transport met onze nieuwe Scania R500 uiteraard in het groen en geel, zodat hij goed past in ons machinepark.

april 9

Nieuwe Toyota Heftruck

Nieuwe Toyota Heftruck

Omdat wij binnenkort onze verpakkingslijn gaan uitbreiden is een extra Toyota Heftruck nodig!

juli 12

Nieuwe combine

Nieuwe combine

Om de machinepark jong te houden hebben wij vorige jaar een nieuwe full option combine aangeschaft namelijk een John Deere T550 i

oktober 18

Een eigen bieten rooien

Een eigen bieten rooien

Deze week is ook bij ons de suikerbieten oogst begonnen! Dit jaar rooien we onze suikerbieten met een eigen Vervaet Machinery 17T bietenrooier!

december 17

Grote investering

Grote investering

Omdat de capaciteit van de kleine sorteerder en verpakkinglijn te laag zijn tegen over het areaal aardappelen hebben wij besloten te investeren in een enorm grote sorteer en verpakkingslijn waar 3 vrachtwagens in een keer kan worden gesorteerd en verpakt.

2019
januari 7

Nieuwe bedrijfsbus

Nieuwe bedrijfsbus

Omdat Quaak Potato steeds meer personeelsleden krijgt hebben wij vandaag geïnvesteerd in een nieuwe Mercedes Vito.